Μέλι Φων - Από το 2013

Twitter feed is not available at the moment.

Κέικ με μέλι και πορτοκάλι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 225 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 300 γρ. μέλι
  • 225 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια

“ Λατρεύω την μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ μέσα στο σπίτι και εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα! ”

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  • Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
  • Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και την ζάχαρη με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
  • Χτυπάμε κάλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι (Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ ρευστό).
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

 

Πηγή: coolartisan.gr

Μέλι Φων
info@melifon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο